Historikk 1897 - 2020

J.S.Cock AS ble etablert av Jens Sigvald Cock i 1897. Helt siden oppstart for 123 år siden har leveranser av ventiler og tilhørende utstyr til prosess- og skipsindustrien vært selskapets viktigste virksomhetsområde. I dag er det fjerde generasjon ved Tobias Cock som har tatt over rollen som daglig leder i selskapet etter fullført utdannelse og internasjonal jobberfaring i relaterte bransjer.

 

Daglig Leder
Jens S. Cock
1897-1935
Daglig Leder
Jens N. Cock
1936-1950
Daglig Leder
Ingar S. Cock
1951-1975
Daglig Leder
Ivar S. Cock
1976-2014
Daglig Leder
Tobias Cock
Fra 2015

 

Ventiler og tilhørende utstyr


J.S.Cock er fremdeles en av Norges ledende leverandører av ventiler, instrumenter og komplette prosessutstyrspakker til industrien innenfor feltene skip, offshore, petrokjemi, næringsmiddel, farmasøytisk, renseanlegg, smelteverk, vannkraft, papir og treforedling. I de senere år har J.S.Cock også blitt en betydelig leverandør av ventiler og filtersystemer til fiskeoppdrettsindustrien i Norge. J.S.Cock konstruerer og utvikler i tillegg egne ventiler som produseres eksternt, og selges under varemerket JSC.

Power Coat malingssystemer


J.S.Cock utvikler malingstyper som markedsføres under selskapets eget varemerke Power Coat. 

Produktspekteret dekker de fleste behov og krav industrien har, både på maling og spraysiden. PowerCoat selges gjennom mer enn 200 lagerførende forhandlere i Norge og gjennom importører i andre deler av Skandianvia.

 

Graco sprøyteutstyr


J.S.Cock AS er den eneste autoriserte importøren av Graco CED elektriske male- og sparkelsprøyter. Sammen med våre autoriserte forhandlere gir vi deg de garantier, oppfølging og trygghet som bare en aktør som står i direkte kontakt med produsenten kan tilby. 

J.S.Cock har siden 1984 vært eksklusiv importør i Norge av Graco elektrisk og bensindrevet sprøyteutstyr til malermestere og lakkeringsverksteder. Produktspekteret består også av utstyr for oppmerking av flyplasser, veier og parkeringsplasser. I tillegg markedsfører J.S.Cock sine egne høyttrykksvaskere, som produseres i Amerika under varemerket Power Washer, og er autorisert importør av TapeTech og Columbia sparkelverktøy.

 

 


Våre lokasjoner

Ved inngangen av 2021 har selskapet 40 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo og avdelingskontorer i Bergen, Arendal, Larvik og Trondheim. 

Oslo

Arendal

Bergen

Larvik

Trondheim


 Virtuell omvisning

Her kan du ta en virtuell omvisning
av vårt lager i Oslo:

 

 


 Firmapresentasjon

Milepælene i selskapets historie innenfor
ventiler og tilhørende utstyr (engelsk tale):


Historisk kortfilm

Selskapshistorie fra 1897 til 2020
(engelsk tekst):